Sf Dumitru

by cute766
Sfantul Dumitru Izvoratorul De Mir

Sfantul Dumitru Izvoratorul De Mir

ViaŢa sf. dumitru izvoratorul de mir. sfantul mare mucenic dimitrie a trait pe vremea imparatilor diocletian si maximian galeriu (284 311) si era fiul voievodului cetatii tesalonicului, botezat in taina de parintii sai, de frica cruntelor prigoane impotriva crestinilor. si il invatau parintii in camara cea ascunsa a palatului lor toate. Sfântul mare mucenic dimitrie, izvorâtorul de mir sau sfântul dumitru, izvorâtorul de mir (în greacă: Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, adică sfântul dumitru de la tesalonic salonic) a fost un martir creștin, sfânt militar din veacul al iii lea care a trăit în vremea împăraților maximian și dioclețian în cetatea tesalonic. Welcome to the website of the romanian orthodox parish “st. dumitru”. the parish is part of the romanian orthodox episcopate of america, diocese of the orthodox church of america, and is placed under the omophorion of the most reverend archbishop nathaniel special prayer. o god almighty, lord of heaven and earth, and of all creation visible and invisible, in your ineffable goodness, look. Pelerinajul de sf. dumitru 2020 are loc doar pentru bucureșteni! update 22 octombrie 2020: pelerinajul de sfântul dumitru din bucurești va avea loc între 25 și 27 octombrie, iar accesul va fi permis doar persoanelor care locuiesc în bucurești, potrivit protocolului încheiat de pmb cu patriarhia română. decizia este similară cu cea luată pentru pelerinajul de sfânta parascheva. Pentru aceasta și cu îngerii se bucură, prea cuvioase dimitrie, duhul tău. sfintirea picturii interioare a bisericii reprezinta incununarea a 15 ani de stradanii ale credinciosilor, timp in care a fost construita biserica, achizitionata o casa pentru monahi, precum si amenajat un arhondaric pentru pelerini.

Dimitrie Sfantul Protector Al Armatelor

Dimitrie Sfantul Protector Al Armatelor

Sfantul dumitru este considerat si patronul pastorilor, ziua de 26 octombrie fiind ziua in care ciobanii afla cum va fi iarna. acestia isi aseaza cojocul in mijlocul oilor si asteapta sa vada ce oaie se va aseza pe el. daca se va culca o oaie neagra, iarna va fi buna, iar daca se va culca o oaie alba, iarna va fi aspra. Sfantul dumitru. traditii si obiceiuri de sfantul dumitru in credinta populara, anul este impartit in vara si iarna. daca sfantul gheorghe incuie iarna si infrunzeste intreaga natura, sfantul dumitru desfrunzeste codrul si usuca toate plantele. exista credinta ca in aceasta zi, caldura intra in pamant si gerul incepe a si arata coltii. Mesaje şi urări de sf. dumitru Îţi urez la mulţi ani, pentru că porţi acest nume. fie că sfântul dumitru pe care îl reprezinţi să şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară. la mulţi ani de sf. dumitru! mesaje şi urări de sf. dumitru să ai parte de multă sănătate, bucurii. RugĂciunea către sfântul dumitru care face minuni: „sfinte dumitru, tu ai fost ales de dumnezeu şi hărăzit să ocupi funcţia de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, maximilian; lucrul acesta ţi a îngăduit să poţi veşti cu mai multă uşurinţă şi autoritate cuvântul mântuitor al sfintei evanghelii. Sfantul mare mucenic dimitrie este cinstit pe data de 26 octombrie. a trait in timpul domniei imparatilor maximian si diocletian. din viata sa, inscrisa in sinaxare, aflam ca a fost fiul prefectului din tesalonic. datorita calitatilor sale, este numit dupa moartea tatalui sau, guvernator al tesalonicului. tinand seama de faptul ca dimitrie nu a.

Viata Sfintului Mare Mc.dimitrie,izvoratorul De Mir( 26 Octombrie)

Iar dimitrie, stând înaintea împăratului, cu mare îndrăzneală a mărturisit că el este creştin şi a defăimat închinarea de idoli cea păgânească. atunci împăratul a poruncit să fie dus nu în temniţa cea de obşte, ci într un loc mai defăimat, într o baie mare şi veche, care era aproape de palatele unde şedea împăratul. On sunday, october 25, 2020 we honored the feast of our patron saint, st. dimitrie, the martyr with divine liturgy and vespers. see below for fr. george's sermon and selections from the vespers service. although we were unable to have our traditional dinner, we celebrated the 99th birthday of mrs. elizaveta (veta) babu and fr. george shared some words of wisdom from his mother in law. Sfântul cuvios dimitrie cel nou (basarabov) (n. secolul al xvii lea – d.1685) este sfântul ocrotitor al bucureștilor, canonizat în 1955.s a născut în secolul al xiii lea (după alte surse, în secolul al xv lea, iar după sinaxarele bisericii bulgare, în secolul al xvii lea) în satul basarabovo din bulgaria.se crede că inițial a fost păstor, pentru ca mai târziu să îmbrace. Am visat ca cineva trebuia sa se duca la sf dumitru sa ceara iertare pentru niste bani furato. a sunat cineva la usa si m trezit din vis. nu vrut sa ma scowl sa vad come era la usa pentru ca am vrut sa imi aduci aminte de vis. dar m am sculat si nu era nimeni la usa. Sf. mare mucenic dimitrie, izvorâtorul de mir care este prăznuit de către biserica ortodoxă în fiecare an pe 26 octombrie. doua rugaciuni aducatoare de minuni, catre sf. dumitru care sa te ajute in viata si sa aduca pace si liniste in familie.

Related image with sf dumitru

Related image with sf dumitru